MENIU

Milioane de oameni o au. O boală sexuală aparent banală amenință întreaga planetă

O afecțiune care se transmite prin contactul sexual devine tot mai greu de vindecat și reprezintp o adevărată amenințare.

Gonoreea e pe cale să devină o boală incurabilă, în condițiile în care deja au fost semnalate cazuri care n-au putut fi tratate nici cu cele mai eficiente antibiotice pe care oamenii de știință le au la dispoziție. 

Cel puțin nouă cazuri de gonoree rezistentă la antibiotice au fost semnalate de medici în Canada, scrie usnews.com. În cazul acestor pacienți, gonoreea n-a putut fi vindecată nici după un tratament cu cefalosporine, ultimul antibiotic pe care medicii îl au la dispoziție pentru a trata boala cu transmitere sexuală. 

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au avertizat în ultimii ani că gonoreea incurabilă ar putea deveni realitate în următorii ani, în condițiile în care bacteriile repsonsabile cu producerea bolii devin tot mai rezistente la tratamentele cu cefalosporine. Gonoreea, cunoscută și ca blenoragie, este cea de-a doua cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală din lume. 

În trecut au fost semnalate cazuri de gonoree incurabilă în Marea Britanie, Austraia, Franța, Norvegia și Japonia. 

Printre simptomele gonoreei se numără senzațiile de usturime și mâncărime, scurgerile purulente și chiar infertilitatea în cazul femeilor. 

Mai multe articole despre:
null