MENIU

O bătrână de 80 de ani din Vaslui, 5 ani de închisoare -l-a ucis pe cel care vroia să o violeze

O bătrână de 80 de ani din Vaslui a fost condamnată la 5 ani de închisoare după ce a omorât un bărbat care ar fi încercat să o violeze, scrie adevărul.ro.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, victima a fost un bărbat de 56 de ani, din comuna Tacuta, care era prieten cu fiul victimei. Fiul bătrânei şi victima au băut bere cu un vecin acasă la bătrână. La un moment dat, fiul bătrânei a mers să cumpere o sticlă cu vin, iar celălalt vecin a plecat acasă. Victima era în stare avansată de ebrietate iar bătrâna i-a cerut să plece acasă, precizează sursa citată.

"Inculpata a arătat că, după plecarea fiului sau, victima a început să o pipăie şi să o tragă de fustă. Ea i-a spus să o lase în pace, însă victima a continuat. A început apoi să tragă şi mai tare de haine lovind-o pe inculpata cu pumnii în piept şi prinzând-o strâns de mâna stânga. În momentul în care a lovit-o cu pumnii în piept, inculpata a căzut la pământ, după care s-a ridicat şi a ieşit în curte pentru a striga după ajutor.

După ea a ieşit şi victima. Acesta fiind într-o stare avansată de ebrietate, s-a împiedicat de pietrele din curte şi a căzut la pământ. Atunci inculpata a profitat de situaţie, a mers la victima, i-a smuls părul din cap, după care a început să o lovească cu picioarele peste cap şi peste corp. A precizat că voia să nu se mai ridice de la pământ şi că nu a vrut să îl omoare", afirmă procurorii, în rechizitoriu.

În urmă acestui rechizitoriu, magistraţii Tribunalului Vaslui au condamnat-o pe bătrână la 5 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor şi la cheltuieli de judecată 3.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă.

Ce a declarat bătrâna în faţă judecătorilor: "Mi-a fost frică, domnule judecător. L-am apucat de cap şi l-am tras afară din casă. A căzut pe scări şi l-am bătut cu cizmele în cap".

Întrebată cât a durat lupta, bătrână a răspuns: "Credeţi că eu m-am gândit atunci cât durează? L-am bătut cu cizmele până nu am mai putut. Acum îmi pare rău, eu nu am vrut să moară. Dar ce puteam să fac dacă el a început să se dea la mine, să mă pipăie. I-am cerut să plece din casă, dar el a tăbărât peste mine. Ce puteam face?".

Mai multe articole despre:
Vaslui viol bătrână