MENIU

O bacterie periculoasă a blocat internările la o secţie a institutului "M. Nasta" (VIDEO)

O bacterie periculoasă a blocat internările la secția de terapie intensivă a Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti. În acest moment, pacienții sunt redirecționați către alte unități sanitare.

Informația a fost confirmată, pentru Realitatea TV, de către managerul institutului "Marius Nasta", iar în acest moment nu se mai fac internari la sectia de terapie intensivă din cauza caracterului infecțios.

Potrivit managerului spitalului, inspectorii cei de la DSP au fost anunțați încă de săptămâna trecută, deoarece legea spune că în momentul în care sunt identificate cel putin doua cazuri de infectii intraspitalicesti se cere ajutorul la DSP.

Probele recoltatre de inspectori din saloanele secției au fost trimise la Institutul Cantacuzino, pentru analize, și abia săptămâna viitoare vor fi gata rezultatele care vor arătat despre ce tip de bacterie e vorba.

În acest moment nu se mai fac internari la sectia de terapie intensiva, sunt tratati doar pacientii deja internați, iar cei care au nevoi sunt redirectionati catre alte spitale.

la începutul lunii februarie, o anchetă Realitatea TV a arătat situația gravă de la Institutul "Marius Nasta". Mai mulți angajați, sub protecția anonimatului, afirmau la vremea respectivă că din cauza subfinanțării și a lipsei de igienă s-a ajuns ca viața pacienților să fie pusă în pericol. 

Ancheta Realitatea TV: Acuzații grave la Institutul "Marius Nasta"

Mai multe articole despre:
scandal bacterii DSP marius nasta infecíi