MENIU

O aplicaţie specială îi anunţă pe nevăzători când o persoană le zâmbeşte. Cum funcţionează

Specialiştii în IT au pus la punct o aplicaţie specială, ce le permite persoanelor nevăzătoare să afle când persoana din faţa lor zâmbeşte. Listerine Smile Detector este gratuită, atât pentru utilizatorii de iOS, cât şi pentru cei de Android.

O aplicaţie creată recent le oferă persoanelor cu deficienţe de vedere o perspectivă mai frumoasă asupra vieţii. Concret, Listerine Smile Detector le „spune” nevăzătorilor când cineva le zâmbeşte.

Aplicaţia foloseşte camera foto a telefonului pentru a detecta dacă o persoană zâmbeşte, apoi anunţă utilizatorul prin intermediul unor sunete şi vibraţii, scrie metro.co.uk.

„Zâmbetul este o expresie umană universală”, afirmat regizorul de film Lucy Walker. „Chiar dacă ei nu pot vedea chipul persoanei din faţa lor, persoanele oarb sunt foarte conştienţi de sentimentul pe care zâmbetului celuilalt îl trezesc şi de cele mai multe ori sunt capabili să îşi dea seama dacă cineva zâmbeşte doar ascultând vibraţiile vocii”, a adăugat ea.

Potrivit sursei citate, aplicaţia a fost realizată în cadrul unei campanii susţinute de o firmă internaţională care realizează produse pentru îngrijirea danturii.

Listerine Smile Detector este disponibilă atât pentru iOS, cât şi pentru Android, şi poate fi descărcată gratuit.