MENIU

O altă nuntă istorică. Prima căsătorie gay din familia regală britanică

O altă nuntă istorică. Prima căsătorie gay din familia regală britanică

Ivar Mountbatten, unul dintre verii reginei Elizabeth a II-a, se va însura anul acesta cu partenerul său de viaţă, aceasta fiind prima căsătorie gay din familia regală britanică, potrivit gala.fr.

După nunta anului, cea a prinţului Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a, cu fosta actriţă americană divorţată, Meghan Markle, pe 19 mai, o altă căsătorie istorică va avea loc în familia regală britanică, scrie evzmd.md.

În vara acestui an, la reşedinţa sa din Devon, sud-vestul Marii Britanii, lordul Ivar Mountbatten se va căsători cu partenerul său de viaţă, James Coyle, în vârstă de 56 de ani.

Familia regală britanică este cunoscută ca o păstrătoare a tradiţiilor, valorilor conservatoare şi religiei anglicane, motiv pentru care o căsătorie între parteneri de acelaşi sex nu este un lucru obişnuit, însă noile generaţii, precum cele reprezentate de prinţii William şi Harry, sunt pe cale să se debaraseze de unele dintre idei considerate învechite.

Viitorul soţ al lordului Mountbatten nu va prelua şi titlul nobiliar al acestuia, care este unul moştenit. În vârstă de 55 de ani, Ivar Mountbatten - prieten intim al prinţului Edward, fiul reginei Elizabeth - este descendent direct al împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei şi al poetului Aleksandr Puşkin. Totodată este descendent al reginei Victoria, făcând parte din familia regală britanică.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie nuntă gay familia regală