MENIU

Numele omului de afaceri care este pe buzele tuturor femeilor! Este cunoscut în întreaga lume

Numele său este astăzi sinonim cu ”Mascara“ în opt limbi, printre care şi română, iar brandul pe care l-a creat în urmă cu mai bine de 180 de ani se numără printre cele mai populare mărci cosmetice la nivel global. 

Eugène Rimmel este cunoscut ca unul dintre pionierii industriei de înfrumuseţare, care a revoluţionat conceptul de igienă şi cosmetică din vremea sa. În prezent, brandul Rimmel London se află sub umbrela gigantului mondial Coty, cu venituri de circa 4,34 miliarde de dolari înregistrate în anul fiscal 2016, potrivit businessmagazin.ro.

Rimmel London este cunoscut, atât din promovare cât şi prin structura numelui său, ca un brand ce simbolizează frumuseţea britanică. Este greu de crezut, aşadar, că fondatorul uneia dintre cele mai cunoscute mărci de „machiaj britanic” din lume a fost un francez, originar din Paris, care şi-a dus şi crescut afacerile în Londra. Eugène Rimmel s-a născut în 1820 şi a moştenit apetenţa pentru cosmetice de la tatăl său, Hyacinthe Mars Rimmel, cunoscut parfumier şi om de afaceri francez.

Eugène Rimmel s-a aflat la conducerea Casei Rimmel până când a încetat din viaţă, în 1887, la vârsta de 67 de ani. Compania a fost moştenită şi codusă de familie până în 1949, când a fost achiziţionată de proprietarii unei agenţii de publicitate din Londra. Din 1996, brandul este deţinut de Coty Inc., un gigant în lumea cosmeticelor, care a dus în 40 de ţări marca Rimmel, cel mai bine vândut brand din Marea Britanie.

Mai multe articole despre:
produse de înfrumuseţare rimmel Eugène Rimmel