MENIU

Număr uriaș de semnale misterioase din altă galaxie, detectate în doar un an. Anunțul astronomilor

Zeci de semnale radio din surse neidentificate au fost detectate în doar un an de radiotelescoapele din Australia, scrie The Independent.

Radiotelescoapele dotate cu un echipament tot mai sofisticat au detectat un număr foarte mare de semnale radio misterioase din spațiu, au anunțat cercetătorii australieni.

Concret, numărul așa-numitelor "impulsuri radio rapide" (FRB- fast radio burst) detectate într-un singur an este aproape de două ori mai mare decât numărul de semnale detectate din 2007, de când au fost descoperite pentru prima dată, și până acum.

Impulsurile radio rapide sunt eliberări puternice de energie - echivalente cu cantitatea de energie emisă de soare în 80 de ani - care durează doar un moment și vin dintr-o sursă neidentificată.

Unii cercetători susțin că acestea vin dintr-o sursă extraterestră inteligentă. Alți oameni de știință spun însă că semnalele sunt emise de fenomene precum găurile negre sau ciocnirea unor stele.

Analizarea semnalelor, care vin din regiuni îndepărtate ale spațiului, ar putea să le ofere oamenilor de știință indicii despre materia care se găsește între galaxii.

Scopul cercetătorilor este acela de a detecta un număr cât mai mare de semnale, dar și să le localizeze mai bine. În final, ținând cont că semnalele au călătorit miliarde de ani, aceste detalii ar putea oferi o mai bună înțelegere a primelor faze ale universului.