MENIU

Nu vei mai arunca niciodată coaja de la pepene după ce vei citi asta. Este uimitor!

<p>Aşa poţi să păstrezi pepenele roşu proaspăt p&acirc;nă la iarnă. Metoda este genială!</p>

Câţi dintre voi v-aţi gândit să consumaţi pepenele verde cu tot cu coajă? Probabil foarte puţini, dar rândurile de mai jos s-ar putea să te convingă să nu mai arunci la gunoi cojile de pepene. Iată câteva beneficii ale cojii pepenelui: 

1. Luptă împotriva radicalilor liberi

Potrivit Journal of the Science of Food and Agriculture/Jurnalul Ştiinţei Alimentare şi Agriculturii, citrulina este un compus găsit în coajă de pepene şi care joacă un rol în alungarea radicalilor liberi. Este convertită într-un aminoacid care în cele din urmă furnizează protecţie inimii şi sistemului imunitar şi face că toxinele dăunătoare să nu rămână în corp.

2. Creşte libidoul

Cercetătorii de la Texas A&M's Fruit and Vegetable Improvement Center au observat că citrulina ajută vasele de sânge să se relaxeze şi poate chiar ajută în cazul tulburărilor erectile. De fapt, capacitatea ei de a spori fluxul sanguin a făcut că citrulina din pepene să fie numită "Viagra naturii".

3. Pierderea în greutate

Încă o dată citrulina intră în joc. Studiile au arătat că în cazul consumului de citrulina, acesta duce la o diminuare cu 30% a creşterii în greutate. Se crede că citrulina din coajă duce la o mai mică oboseală musculară, ceea ce permite în consecinţă că oameni să îşi extindă durata sesiunilor de exerciţii fizice şi deci să îşi controleze mai bine greutatea.

Cum poţi consumă coajă de pepene

Pentru a beneficia de toate aceste efecte, muscă cât mai adânc din partea albă a cojii de pepene. De asemenea, o poţi folosi în salată sau smoothie-uri.

Atenţie! Nu mânca stratul exterior foarte verde, mai ales dacă nu eşti sigur de provenienţă pepenului, ar putea să îţi afecteze stomacul.

Sursa: viataverdeviu.ro

Mai multe articole despre:
sănătate pepene coajă de pepene