MENIU

"Nu vă hrăniţi copiii cu ceai amestecat cu iaurt!". Sfatul asistentelor care cheamă mamele la şcoală

Şcoala mamei, la Braşov

Două asistente din Braşov cheamă mamele la şcoală. Iniţiativa lăudabilă vine în sprijinul tinerelor mame care poate nu ştiu cum să-şi îngrijească copiii sau cum să-i ferească de boli.

Mămicile care au nevoie de un sfat despre îngrijirea bebeluşului sau de o părere medicală despre recuperarea după naştere şi nu numai au la dispoziţie din luna iunie, o şcoală în cadrul Spitalului Clinic de Copii Braşov, scrie bzb.ro

Este vorba de proiectul „Şcoala mamei”, care a fost iniţiat de două asistente din cadrul Spitalului de Copii Braşov. În cadrul acestei şcoli mamele pot învăţa cum să-şi îngrijească copiii sau cum să-i ferească de boli. Cea mai mare parte dintre cursante sunt minore ori femei care provin din medii defavorizate, scrie bzb.ro.

Asistentul medical Daniela Davidescu, cea care a iniţiat proiectul „Şcoala Mamei” alături de asistentul social din cadrul unităţii, Gabriela Slăvitescu, a declarat că s-a implicat voluntar în crearea acestei şcoli din dorinţa, dar şi din nevoia de a le ajuta pe tinerele mame să cunoască câteva reguli elementare petru îngrijirea lor, dar şi a copiilor lor.

"Încercăm să le facem pe mămici să înţeleagă că dacă respectă regulile de igienă este în favoarea lor, dar şi a copiilor lor. Din păcate, există în continuare o lipsă de cunoştinţe şi de informare a populaţiei cu privire la educaţia sanitară, pornind cu simpla igienă a mâinilor şi finalizând cu îngrijirea copilului”, a remarcat Laura Sotiriade, asistent şef în cadrul Spitalului de Copii Braşov.

 Potrivit Danielei Davidescu mai sunt mame care refolosesc scutecul de unică folosinţă al bebeluşului punându-l la uscat pe calorifer.  „Am avut cazul unei mame, care îşi hrănea bebeluşul de la două luni cu ceai în care punea iaurt pentru copii. Încercăm ca prin aceste lecţii pe care le facem în mijlocul comunităţilor să subliniem importanţa alimentaţiei naturale la sân a nou-născutului, dar şi care sunt nevoile fiziologice ale unui sugar în fiecare stadiu de dezvoltare, fiindcă de fapt în aceste comunităţi sunt destule mame care sunt la rândul lor copii şi nu a avut cine să le ofere o astfel de educaţie”, a explicat Daniela Davidescu.

Mai multe articole despre:
mame sfaturi mame şcoala mamei