MENIU

Nu știi cum să scapi de petele de sare de pe încălțări? E simplu și rapid

Mâzga murdară și extrem de perfidă în care se transformă zăpada după ce este tratată cu substanțe pentru topire este un inamic redutabil pentru încălțări. Din fericire, remediul este rapid și eficient, este bine să-l aplicați cât mai repede.

Prima varianta, cea mai simplă și eficientă, este să curățați încălțările cu o cârpă udă, cât mai repede posibil, după ce ați ajuns într-un loc ferit, pentru a preveni fixarea sărurilor de topire a zăpezii în textura pielii.

De preferat să nu apăsați, ci mai degrabă să faceți mai multe treceri lente peste suprafața murdară. Substanțele de topire a zăpezii conțin și nisip și de aceea nu este bine să apăsăm, vom obține un efect de glaspapir. Cu cat mai multă apă, cu atât sarea și nisipul se vor dilua mai bine si nu vor afecta materialul încălțării.

O soluție mai "hard" este folosirea oțetului, diluat cu apă sau chiar concentrat, dacă petele nu ies. Un dezavantaj major este că un astfel de tratament afectează pielea naturală. Varianta ideală este o soluție foarte slabă de apă rece și oțet. Imediat după, curățați cu o lavetă și, în niciun caz, nu puneți încălțările lângă o sursă puternică de căldură, pentru că pielea se va scoroji și va crăpa mai repede.

La fel cum se spune și în medicină, cel mai bun tratament este prevenția. Așa că, în loc să curățați petele, faceți în așa fel încât sarea să nu se prindă de încălțări. Pentru asta, puteți folosi sprayuri speciale sau, în lipsa lor, fixativ. Esențial este să pulverizați un strat foarte subțire.

La fel de eficient, ca tratament, atât preventiv, cât și reparatoriu, este crema de mâini, mai ales cu un conținut cât mai mare de lanolină. Se întinde cu ajutorul unei lavete, în strat subțire și prin mișcări lente.

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
sare în ghete