MENIU

Nu se eliberează caziere judiciare în România. Când se remediază avaria

Realitateadesibiu.net a anunțat că "din motive tehnice, în acest moment nu se pot elibera caziere judiciare". Este valabil pentru toată România.

Conform realitateadesibiu.net, vestea a fost dată de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție. Se pare că o avarie majoră la sistemul informațional ar fi cauza, a mai scris sursa citată.

„Conform unei informări din partea I.G.P.R./Direcția Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative, Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS a suferit o avarie majoră, motiv pentru care cazierul judiciar nu se poate elibera”, a spus Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

De asemenea, polițiștii spun că, în prezent, o echipă formată din specialiști din cadrul I.G.P.R. / Direcția Comunicații și Tehnologia Informației desfășoară activități pentru rezolvarea problemelor tehnice.

Până la remedierea avariei de sistem nu se vor primi cereri pentru eliberarea cazierelor. Problema afectează întreaga țară, mai scrie realitateadesibiu.net.

Românii trebuie să știe că, pe durata defecţiunii, se pot depune cereri pentru eliberarea cazierului, numai că actul va fi eliberat după rezolvarea avariei.

"O echipă de specialişti lucrează pentru repornirea sistemului şi rezolvarea problemei în cel mai scurt timp", a informat comunicatul oficial.