MENIU

Nu poţi sta într-un picior mai mult de 20 de secunde? Uite ce spune asta despre creierul tău

Nu poţi sta într-un picior mai mult de 20 de secunde? Uite ce spune asta despre creierul tău

Încearcă să stai într-un picior timp de 20 de secunde. Dacă nu reușești, acesta ar putea fi indiciul pentru o problemă serioasă de sănătate.

Un nou studiu publicat în jurnalul "Stroke" sugerează că ceva este în neregulă cu tine.

Oamenii de știință de la Center for Genomic Medicine de la Universitatea Kyoto din Japonia au rugat 1400 de persoane cu vârstă medie de 67 de ani să stea într-un picior și să-și țină ochii deschiși timp de 60 de secunde. Toată lumea a încercat de două ori. Cele mai bune rezultate au fost folosite pentru analiză. Apoi, folosind tomograful, cecetatorii au scanat creierele tuturor.

Au descoperit că persoanele care s-au chinuit să-și țină echilibrul timp de 20 de secunde aveau boli ale vaselor mici cerebrale, chiar dacă nu aveau simptomele clasice. Aceste vase sunt relaționate cu atacul cerebral, demență și chiar cu boala Parkinson. Dintre persoanele intervievate, 15% au avut o micro sângerare în creier, 30% au avut două astfel de leziuni, în timp 16% aveau o arteră înfundată în creier. În plus, persoanele care au reușit să stea mai puțin într-un picior aveau și cele mai scăzute performanțe mentale, scrie girly.ro.

 

Mai multe articole despre:
echilibru picior