MENIU

Nu mai număra CALORIILE! Tot ce trebuie să ştii despre DIETA DUKAN

Tot ce trebuie să ştii despre dieta Dukan.

Creată de doctorul nutriţionist francez Pierre Dukan, această dietă abordează într-un mod diferit slăbitul: nu mai numeri caloriile, ci proteinele!

Acest regim alimentar exclude grasimile si carbohidratii, provocand scaderea in greutate prin arderea depozitelor de grasime deja existente in organism, scrie radardemedia.ro.

Inainte sa incepi regimul, trebuie sa intelegi si sa accepti ca trebuie sa urmezi cu strictete regulile dietei Dukan, pentru a avea si rezultatele dorite. Iata cum arata si la ce trebuie sa te astepti pe parcursul celor 4 etape ale dietei.

Regulile dietei Dukan:

1. Etapa de Atac: ai voie sa consumi doar proteine pure (carne de pui, peste, vita, oua, lactate cu 0% grasime, 1 lingurita de tarate de ovaz, suc light si condimente, pentru a descuraja monotonia) fara sa ai ”mici scapari”.

2. Etapa de Croaziera: in aceasta perioada a dietei introduci si unele legume (castravete, dovlecei, ciuperci, ardei si salate) in alimentatie, pe care le alternezi cu zile in care consumi doar proteine pure.

3. Etapa de Consolidare: vei introduce in dieta si mai multe alimente, dar cu foarte mare atentie la cantitate, deoarece esti ”in pericol” de a asimila mai usor. Dukan recomanda in aceasta perioada sa urmezi dieta timp de 10 zile pentru fiecare kilogam pe care l-ai dat jos. Pe langa proteine, fructe si legume, acum poti sa consumi si paine, paste si alte mancaruri pana acum interzise, dar in cantitati foarte mici.

Trebuie sa urmezi o zi pe saptamana faza de atac a dietei Dukan si sa continui sa consumi zilnic cele doua lingurite de tarate de ovaz.

4. Etapa de Stabilizare Permanenta: in aceasta perioada a dietei trebuie sa mai respecti anumite reguli, insa ai o mai mare libertate, presupunand ca ai invatat principiile perioadei de Consolidare. Trebuie sa consumi zilnic 3 lingurite de tarate de ovaz si sa tii o zi pe saptamana faza de Atac.
Riscurile dietei Dukan:

Pe termen scurt, dieta bogata in proteine, saraca in carbohidrati nu este daunatoare, insa pe termen lung poate avea efecte nedorite. Datorita cantitatilor mari de proteine ingerate in timpul dietei Dukan, rinichii vor vea mult mai mult de lucru, pentru a elimina acidul uric rezultat in urma digestiei. Asadar, asigura-te ca iti consumi portia zilnica de apa necesara.

Citeşte mai mult pe radardemedia.ro

Mai multe articole despre:
regim alimentar dieta Dukan dukan