MENIU

NU le mai arunca niciodată! Beneficiile nebănuite ale ceaiului din coji de cartof

NU le mai arunca niciodată! Beneficiile nebănuite ale ceaiului din coji de cartof 

Din ce în ce mai multe persoane au început să folosească tratamentele naturiste înaintea medicamentelor pentru că acestea nu au reacții adverse împotriva organismului. În plus, în cazul multor afecțiuni, leacurile naturale dau rezultate rapide și chiar uimitoare.

Ei bine, poate nu știai, dar cea mai importantă parte a cartofului este coaja. Aceasta are culori de la brun până la roşu, galben sau chiar violet închis. Coaja cartofilor conţine pigmenţi (flavonoide) cu acţiune antioxidantă şi antitumorală, vitamine din complexul B, fibre alimentare, compuşi fenolici cu efect de reglaj asupra activităţii cardiace.

Dacă vrei să păstrezi toată această bogăţie de substanţe active, poți prepara un decoct de coji de cartofi. Acesta este un remediu la îndemână şi simplu de obţinut, cu rezultate remarcabile în boli grave.

Cum prepari decoctul (ceaiul) din coji de cartofi

Această combinație conţine magneziu, potasiu şi fier și are efecte antireumatice, antitumorale, antiinflamatoare, remineralizante.

Cartofii se spală foarte bine sub jet de apă călduţă, după care se îndepărtează cu o perie curată tot pământul şi impurităţile. Se decojesc, iar coaja obţinută prin desprindere cu cuţitul, de la 3 cartofi de mărime medie, se lasă să fiarbă într-o cană de apă (250 ml.), timp de 5 – 10 minute. Se lasă să se răcească, după care se filtrează. Se administrează pe stomacul gol.

Cojile rămase după decocție nu se aruncă. Ele se pot aplica, sub formă de cataplasmă caldă, pe articulaţiile afectate de reumatism, pe eczeme, pe rănile care se cicatrizează greu.

Citeşte continuarea pe topremediinaturiste.ro.