MENIU

Nu-ți OBOSI ochii. Alege una dintre TABLETELE astea dacă îți place să citești!

Cea mai bună tabletă pentru citit cărți ar trebui să fie una cu ecran foarte bun, care să nu îți obosească ochii. Iată lista celor mai bune de pe piață în momentul acesta.

Cea mai bună tabletă pentru citit cărți este un gadget căutat de cei care au pasiunea cititului, iar avantajele unui device electronic pentru așa ceva sunt evidente, în primul rând capacitatea de a stoca un număr mai mare de cărţi decât multe biblioteci obișnuite. Vă prezentăm în continuare cele mai bune tablete pentru citit.

În lista celor mai bune tablete pentru citit cărți ne-am bazat pe câteva criterii principale de selecţie: rezoluţia pentru claritate mai bună a textului; dimensiunea şi greutatea pentru o mai bună portabilitate; autonomia bateriei pentru mai mult timp de citit.

iPad mini 2 este o tabletă care impresionează prin display-ul său Retina cu o rezoluţie de 2.048 x 1.536 pixeli înghesuită într-un format micuţ şi portabil de 7,9 inci. Rezoluţia mare într-un ecran de aceste dimensiuni ne oferă o densitate uriaşă de 324 de pixeli pe inci. Cu toate acestea în teste tableta a demonstrat un contrast puţin mai scăzut decât cel al tabletei Galaxy Tab Pro.

Dispune de un procesor dual-core 1,3Ghz, 1GB memorie RAM și 16GB spațiu de stocare. Din punct de vedere al autonomiei, iPad mini 2 are 10 ore declarate de uz multimedia ceea ce a o face poate cea mai bună tabletă pentru citit cărți. Preț: 1.589 de lei.

Samsung Galaxy Tab Pro de 8,4 inci cu o rezoluţie de 2.590 x 1.600 pixeli şi o densitate impresionantă de 359 de pixeli per inci. Tableta rulează Android, spre deosebire de iPad mini 2 cu iOS, și dispune şi de un procesor quad-core la 2,3Ghz, 2GB memorie RAM și 16GB spațiu de stocare. Preț: 1.399 de lei.

Vezi tabletele mai ieftine pe site-ul Playtech.ro