MENIU

Nu avem unire între Moldova și Muntenia. Zero autostrăzi și drumuri expres între "principate"

Autostrada inexisteneta

Una dintre prioritățile ultimelor guvernări a fost, pe hârtie, scoaterea din izolare a celei mai sărace regiuni din România, zona Moldovei, prin autostrăzi care să o lege de Muntenia și Transilvania. Au rămas doar lozinci.

La 159 de ani de la Mica Unire, Moldova şi Ţara Românească nu sunt legate şi printr-o autostradă. Dacă planurile iniţiale includeau posibilitatea unei autostrăzi între Focşani şi Buzău, cele anunţate pe finalul mandatului lui Tudose vizează doar un drum expres, şi acela via Brăila.

Şoseaua rapidă care ar trebui să lege Capitala de Moldova (A7) a devenit teatru de război între proiectanţi şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Economica.net.

În noiembrie 2016, viitorul drum de aproape 330 de kilometri dintre Ploieşti şi Paşcani a fost împărţit în patru tronsoane şi scos la licitaţie pentru actualizare studii de fezabilitate şi proiectare. Aceste studii ar fi trebuit să stabilească daca noua şosea va fi construită ca drum expres sau autostradă.

Din cauza contestaţiilor, termenul de depunere a ofertelor a fost amânat şi de 15 ori în cazul tronsonului Buzău – Focşani. După ce ofertele au fost în sfârşit deschise în vara anului trecut, acum se tot amână termenul de evaluare.

Mai multe articole despre:
autostrada ploiești - focșani