MENIU

Noutăți pentru șoferii din Capitală. Stație meteo pentru evitarea tamponărilor în sezonul rece

Proiect UTI la Pasajul Unirii

Un sistem de informare de ultimă generație a fost implementat la Pasajul Unirii, util pentru șoferii bucureștenii mai ales în sezonul rece când carosabilul este acoperit de polei sau zăpadă.

A fost finalizat proiectul care prevede semnalizarea dinamică verticală și prevenirea incidentelor în Pasajul Unirii din București.

Mai concret, la Pasajul Unirii au devenit funcționale mai multe panouri cu mesaje variabile care îi informează pe conducătorii auto dacă au avut loc accidente, când se fac lucrări, când se produc blocaje în pasaj sau dacă sunt condiții meteo deosebite.

În sezonul rece, este foarte important sistemul format din stație meteo complexă, care îi poate ajuta pe șoferi să evite tamponările și incidentele în trafic întrucât transmite alarme și avertizează privind prezența gheței pe carosabil, precipitații recente în condițiile unei temperaturi a suprafeței carosabile în jur de 0C.

Proiectul implementat de UTI prevede și echipamente de monitorizare a concentrației de monoxid de carbon care asigură alarmarea dispeceratului și a participanților la trafic, cu ajutorul panourilor de informare, privind depășirea limitelor de atenție și atingerea unor limite de gaz care pot fi letale.

Pentru detecția incidentelor în rampă și în tunel, specialiștii UTI au instalat camere video cu detecție integrată care procesează imaginile și transmit alarme către operatorii din dispeceratul Centrului de Management al Traficului București. Aceste echipamente au avantaje foarte importante: creșterea ratei de supraviețuire a victimelor în cazul unor accidente, reducerea timpilor de așteptare pentru ceilalți participanți la trafic, reducerea numărului de incidente secundare, îmbunătățirea gradului de cooperare între instituțiile implicate în soluționarea incidentelor.

Mai multe articole despre:
pasajul Unirii UTI