MENIU

Noul ministru de Interne, întâmpinat cu un protest: „Capul lui Arafat vrem!”

<p style="text-align: center;">Foto: Facebook</p>
<p style="text-align: center;"><span>Foto: Facebook</span></p>
<p style="text-align: center;"><span>Foto: Facebook</span></p>

Mai multe persoane protestează, marți, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, și cer demiterea lui Raed Arafat. Protestul a început cu doar două ore înaintea instalării noului ministru de Interne Marcel Vela, la care va fi prezent și șeful statului, Klaus Iohannis.  

Protestatarii solicită noului ministru de Interne să îl demită pe actualul șef al Departamentului de Urgență din funcția de secretar de stat.

Ceremonia de învestire a ministrului Ion Marcel Vela, la care va participa și președintele Klaus Iohannis, începe la ora 11:45.

Protestul a fost anunțat de asociația „Evoluie în instituție” pe pagina de Facebook.

„Protest la MAI pentru demiterea lui Arafat!

Avem un alt ministru de Interne și este momentul să nu îl mai numească pe Arafat pe postul de secretar de stat", scrie pe pagina de Facebook a asociației.

Manifestantii au adus mai multi paleti pe care au lipit afise cu mesaje precum "Paletul - procedura IGSU", făcând trimitere la intervenția pompierilor la incendiul din clubul Colectiv, in urma cu 4 ani, și felul în care au transportat victimele - pe paleți. 

O filmare de aproximativ 20 de minute, făcută chiar în noaptea de 30 octombrie 2015, a intervenției de la incendiul din clubul Colectiv, a fost făcută publică abia la 4 ani de la tragedie, de ziarul „Libertatea” la sfârșitul lunii octombrie.

Imaginile au fost filmate, potrivit procedurii, de un subofițer care a însoțit primul echipaj al ISU București Ilfov ajuns la locul dezastrului. Filmul arată dezorganizare, haos, răniți cărați de mâini și picioare sau pe paleți, la acel moment nefiind prezente salvările cu echipaj medical. 

Imagini șocante de la tragedia Colectiv. Oameni arși, lăsați întinși pe trotuar!

Ziarul Libertatea a publicat, pe 24 octombrie, imagini șocante cu oameni arși care abia mai stăteau în picioare, tineri lăsați de salvatori direct pe asflat și șefi de la pompieri care înjurau persoanele decedate.