MENIU

Noul ministru de Finanţe îşi începe serviciul cu o excursie în SUA

<p>Ministrul de Finanţe</p>

Nu e chiar un post de kamikaze dacă presupune deplasări de serviciu în America încă din prima zi de lucru.

Noul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi-a început mandatul de şef al finanţelor româneşti cu o vizită în SUA unde participă la un eveniment de promovare a bursei de la Bucureşti şi se întâlneşte cu investitori americani şi oficiali FMI.

Teodorovici s-a întâlnit ieri la New York cu şeful misiunii FMI pentru România, Andrea Schaechter, cu toate că ultimile misiuni la Bucureşti ale Fondului s-au terminat în coadă de peşte din cauza politicilor fiscale ale Guvernului Ponta care ignoră recomandările creditorilor internaţionali.

"În cadrul întâlnirii cu şeful misiunii FMI pentru România, ministrul Finanțelor Publice va discuta despre politicile macroeconomice, susținerea creșterii economice, asigurarea stabilității financiare, eficientizarea cheltuielilor publice, reformarea și transparentizarea sistemului", se spune pe pagina de Facebook a noului ministru.

Totodată, Eugen Teodorovici participă la evenimentul “Romania Investors Days”, organizat de Franklin Templeton, Bursa de Valori București și Swiss Capital la New York.

Noul ministru al Finanţelor Publice absentează de la Bucureşti tocmai într-un moment delicat, în care acţiunile în forţă ale ANAF, structură subordonată Finanţelor, i-au panicat pe micii patroni.

În aceste condiţii, tot premierul Victor Ponta, ex-interimar la Finanţe, şi-a asumat misiunea de a anunţa mici reglaje la situaţiile abuzive din prezent ale Fiscului şi stabilirea unor praguri minime sub care ANAF nu mai poate închide societăţile comerciale.

Desant românesc pe Wall Street pentru promovarea Bursei

Miza evenimentului organizat de Fondul Proprietatea, Bursa de Valori, Swiss Capital şi Grayson este atragerea de investiţii din cel mai puternic centru financiar al lumii, pe o piaţă unde lichiditatea este ţinută la cote scăzute şi de lipsa de vizibilitate la nivel global, scrie ZF.ro.

Creştere economică de 3% pe an, stabilitate politică, continuarea programului de privatizări şi randamente ridicate ale dividendelor au fost atuurile cu care bursa de la Bucureşti s-a promovat la New York în faţa investitorilor de pe Wall Street cu active în gestiune de peste 1.000 de miliarde de dolari, sperând că banii care „nu dorm niciodată" vor găsi oportunităţi pe piaţa locală de capital.

Andrea Schaechter, FMI: Relaxarea disciplinei fiscale poate fi un risc pentru tara

Romania a obtinut o ajustare fiscala impresionanta in ultima perioada, in mare parte datorita reducerii de cheltuieli, insa o relaxare a disciplinei fiscale ar putea sa genereze probleme in viitor, considera Andrea Schaechter, citata de Wall-Stree.ro.

"Romania a obtinut o ajustare fiscala impresionanta in ultima perioada, in mare parte datorita reducerii de cheltuieli. Relaxarea disciplinei fiscale poate fi insa un risc pentru tara. Recomandarea noastra este ca reducerile de taxe sa fie bine tintite", a declarat Andrea Schaechter, sefa misiunii FMI in Romania, in cadrul unei intalnirii de la New York.

Mai multe articole despre:
Ministerul Finanţelor Eugen Teodorovici