MENIU

Noul consilier al lui Dăncilă vrea modificarea OUG 114 și reducerea numărului de bugetari

Consilierul Vioricăi Dăncilă, Remus Borza, vrea o ordonanță în guvern care să modifice sau să abroge celebra ordonanță a lăcomiei. Borza a vorbit şi de o eventuală reducere a numărului de bugetari şi de o scădere a numărului de ministere. Consilierul premierului spune că prin economia bugetară, în urma tăierilor, se va putea construi chiar și o fabrică. UPDATE -Surse citate de Realitatea TV spun că Borza a fost demis în urma acestor declarații. 

Remus Borza, numit recent consilier economic al premierului, a declarat la un post de televiziune că va propune o ordonanță care să modifice din nou ordonanța 114 a lăcomiei.

„De principiu a existat o logică a ordonanţei 114, am avut creşteri economice chiar de 7%. (...) Vom decide dacă venim cu o a treia ordonanţă, care fie să abroge OUG 114 şi 19, fie să păstreze ce este bun din 114 si 19”, a spus consilierul Remus Borza.

Consilierul lui Dăncilă a vorbit şi de o eventuală reducere a numărului de bugetari, dar şi de o scădere a numărului de ministere.

„Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura ţară din lume care plăteşte mult mai bine salariaţii din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administraţia. Şi la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem şi o fabrică în România”, a spus Borza.

Remus Borza a fost numit consilier onorific pe probleme economice chiar în această săptămână.

Surse citate de Realitatea TV au anunțat că Borza a fost demis în urma acestor declarații. 

Viorica Dăncilă l-ar fi demis pe Remus Borza la câteva zile după numirea în guvern - surse

Mai multe articole despre:
Remus Borza ordonanta 114