MENIU

Noua Zeelandă, RESTRICȚII pentru călătorii din aproape toate țările - test COVID-19 obligatoriu. Care sunt excepțiile

Noua Zeelandă a anunțat că toți călătorii, în afară de cei din Australia, Antarctica și unele țări din Insulele Pacificului, vor trebui să facă un test COVID-19 la intrarea în țară. Măsura intră în vigoare de la începutul săptămânii viitoare, de pe 18 ianuarie, au anunțat autoritățile neo-zeelandeze.

 

„Având în vedere ratele ridicate de infecție din multe țări și dovezile răspândirii globale a unor variante mai transmisibile, este clar că majoritatea rutelor aeriene globale vor fi în situație critică din acest punct de vedere, astfel că trebuie să avem un răspuns fermupare critică pentru viitorul previzibil și trebuie să răspundem puternic situației în evoluție”, a declarat, marți, șeful Ministerului de răspuns la epidemia de COVID-19, înființat în noiembrie anul trecut. 

Noua Zeelandă nu a raportat niciun caz de transmitere comunitară locală a COVID-19, iar premierul Jacinda Ardern a fost laudată pe scena internațională pentru controlul epidemic prin măsurile eficiente.

Pe 15 martie 2020, când Noua Zeelandă avea doar 100 de cazuri confirmate şi niciun deces, autorităţile au închis graniţele turiştilor străini şi au introdus perioada obligatorie de carantină pentru cetăţenii care reveneau în țară. În octombrie 2020, au fost ridicate restricțiile impuse după ce țara trecuse și peste al doilea val de COVID-19.

În Noua Zeelandă, îmbolnăvirile au ajuns la 2.222 de cazuri până marți, de la începutul epidemiei, anul trecut, iar dintre acestea, 25 sunt decese.

Măsurile anunțate marți de autoritățile din Noua Zeelandă erau în vigoare până acum doar  pentru cei care soseau din SUA și Marea Britanie. 

Noile măsuri vor fi aplicate de la începutul săptămânii viitoare, de pe 18 ianuarie.

Hipkins a mai spus că vor fi adăugate măsuri suplimentare pentru cei care vin din SUA și Marea Britanie: obligatoriu, aceștia trebuie să aibă un rezultat negativ al testului COVID-19 cu 72 de ore înainte de plecare.

„Noua Zeelandă are deja unele din cele mai stricte măsuri de protecție a frontierelor din lume. Modificările de marți vor consolida această poziție în conformitate cu strategia generală a guvernului ", a spus Hipkins, potrivit CNN.

Regulile de intrare erau deja foarte stricte, doar cetățenilor și rezidenților din Noua Zeelandă li se permitea să călătorească în țară, cu câteva excepții.