MENIU

Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, depistată la 10 pacienți din Paris. Autoritățile, în ALERTĂ

Autoritățile franceze, în alertă! Noua variantă a virusului SARS-CoV-2, consideartă a fi mai contagioasă, a fost descoperită pentru prima dată în Paris, în cazul a zece pacienți. Un anunț în acest sens a fost făcu, astăzi, de ministrul Sănătății, Olivier Veran, relatează Reuters.

Oliver Veran a declarat la postul de radio RTL că din cauza nivelului ridicat al infecţiilor cu noul coronavirus din Franţa o relaxare a restricţiilor actuale asociate COVID-19 este puţin probabilă.

Vă reamintim că pe 25 decembrie, autorităţile franceze au identificat un prim caz de contaminare cu varianta nou identificată în Marea Britanie.

În prezent, Franța se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește campania de vaccinare antiCovid. Potrivit Mediafax, Franţa a vaccinat într-o săptămână cât a vaccinat Germania în 30 de minute. Vorbim despre doar 516 persoane. La acaestă situație se adaăug și faptul că doar 40% din populație este de accord cu ideea vaccinării.

Germania este pe locul I în Europa la numărul de persoane vaccinate, cu un total de 265.610, până acum.

În prezent, Franța se află pe locul 6 în topul țărilor cel mai afectate de pandemia de coronavirus, cu 2,659,750 și 65,415 de decese. 

Mai multe articole despre:
varianta noua coronavirus paris