MENIU

Noua tehnologie care dă speranțe pentru rezolvarea problemei poluării aerului

Pentru a rezolva problema smogului din China, cercetătorii au testat, lângă oraşul Xian, un nou turn care absoarbe praful nociv. Surprinzător, acesta a reuşit să reducă poluarea aerului cu 15%.

Smogul duce la demenţă, Alzheimer sau chiar moarte. Introducerea tehnologiei care să purifice aerul este critică. Astfel, China a implementat mai multe schimbări şi a lansat mai multe proiecte pentru a aborda problema poluării aerului.

În anul 2017, China a închis 40% dintre fabricile care nu au reuşit să se încadreze în standardele de emisie de carbon şi a anunţat un plan prin care interzice maşinile non-electrice. De asemenea, în octombrie 2016, artistul olandez Daan Roosegaarde a adus în Beijing un turn de şapte metri care purifică aerul. Turnul lua aerul poluat şi îl elibera curat.

Potrivit descopera.ro, aceeaşi idee a fost şi în spatele noului turn de 100 de metri, care deţine recordul în ceea ce priveşte dimensiunea. Acesta a fost construit de cercetătorii de la Institutul de Mediu al Pământului din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe. Oamenii de știință au observat, după câteva luni, că turnul a îmbunătăţit calitatea aerului pe o arie de 10 kilometri pătraţi de lângă oraşul Xian şi a produs 10 milioane de metri cubi de aer curat pe zi.