MENIU

Noua mutație a coronavirusului a ajuns și în Statele Unite. Avertismentul medicilor americani

coronavirus Foto: Pixabay.com

Un american a fost confirmat cu noua variantă a coronavirusului din Regatul Unit, despre care oficialii din domeniul sănătății spun că este mai transmisibilă decât alte tulpini ale virusului, a anunțat guvernatorul Jared Polis. Este primul caz confirmat în Statele Unite cu noua mutație de coronavirus.

 

Bărbatul confirmat cu noua tulpină de coronavirus are 20 de ani și este izolat în comitatul Elbert. Acesta nu a călătorit în ultima perioadă, astfel că se presupune că s-ar fi infectat cu noua tulpină de SARS-CoV-2 prin transmitere comunitară.

„Un istoric de călătorie necunoscut înseamnă că a luat-o în comunitate. Știm că este o variantă mai contagioasă și este foarte îngrijorător dacă abia acum începe să se răspândească, spitalele noastre fiind deja pline”, a declarat medicul chirurg Atul Gawande, membru în Consiliului consultativ COVID-19 de la Casa Albă, potrivit CNN.

„Dacă această mutație, tulpină, care este mai contagioasă, nu este încă răspândită și începe acum să se răspândească, asta înseamnă că va fi și mai important să respectăm regulile care știm că funcționează”, a mai spus acesta, referindu-se la măsurile care atenuează manifestarea virusului, ca distanțarea socială, purtarea măștii și spălarea mâinilor.

Noua mutație a virusului circulă din septembrie, iar oficialii americani din sănătate sunt de părere că aceasta ar fi deja în SUA.

„Vor exista probabil și variante locale ale virusului,  similare cu cea din Marea Britanie”, avertizează dr. Peter Hotez, decan al Școlii Naționale de Medicină Tropicală de la Colegiul de Medicină Baylor.

Multe țări au interzis deja zborurile din Regatul Unit, iar Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a anunțat recent că pasagerii din Londra către Statele Unite vor avea nevoie de un test coronavirus negativ din ultimele 72 de ore.

Potrivit ultimelor date, până miercuri aproape 20 de milioane de americani s-au infectat cu SARS-CoV-2, mai exact 19.977.704, dintre care au murit peste 340.000 (346.579), în ultimele zile numărul noilor cazuri raportate fiind în jur de 190.000.