MENIU

Nou tip de afacere. Programări la pașapoarte, scoase la vânzare pe internet

Programări la pașapoarte, scoase la vânzare pe internet

Programări la pașapoarte, scoase la vânzare pe internet. Din ce în ce mai mulți români caută să cumpere locuri "mai în față" pentru a-și face documentul cât mai repede, în contextul în care noi înscrieri se pot face abia peste câteva luni. Și sunt și persoane dornice să le ofere contra unei sume de bani. Autoritățile îi avertizează pe cei care recurg la această metodă că dau banii degeaba pentru că programările sunt nominale. 

Aglomerația de la pașapoarte din ultima lună a dat naștere unui nou tip de afacere.

În ultimele zile au început să apară pe mai multe grupuri de pe rețelele de socializare postări fie ale unor persoane care caută locuri mai în față la eliberarea pasapoartelor, fie ale unor persoane care sunt dispuse să vândă programarea online contra unor sume de bani. Asta având în vedere că locuri libere se găsesc și peste căteva luni.

Autoritățile spun, însă, că programările sunt nominale, astfel că cei care recurg la această metodă dau banii degeaba. În plus, cei prinși că fac schimb de locuri vor fi dați pe mâna poliției.

În ultima perioadă cererile pentru pașapoarte au explodat, pe fondul temerilor că războiul din Ucraina s-ar putea extinde și în România, dar și pentru că vine sezonul vacanțelor. Timpul de așteptare a crescut, astfel, până la câteva luni la unele sedii.

În Capitală, de exemplu, de la câteva sute de solicitări pe zi, înainte de război, numărul lor a ajuns la peste 2.500 zilnic. Pentru a face față, autoritățile au suplimentat numărul angajaților, au prelungit programul până la ora 20:00 și lucrează și în weekend. 

Mai multe articole despre:
programare pasapoarte internet