MENIU

Nou cod galben de ploi şi furtuni în 3 sferturi din ţară

Meteorologii au emis o nouă atenţionare cod galben de ploi torneţiale şi instabilitate accentuată ce vor afecta trei sferturi din suprafaţa ţării, până la ora 22:00.

Atenţionare meteo cod galben: Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.

În intervalul menționat în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, în nordul Olteniei, local în Moldova și Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și pe arii restrânse 35...50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Detalii despre evolutia vremii AICI.

Mai multe articole despre:
inundaţii ploi cod galben