MENIU

Notăriţă din Caraş-Severin, cercetată penal pentru că vindea terenurile unor persoane decedate

Un notar din Ramna este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu.

Cazul este anchetat de procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Aceştia au efectuat astăzi percheziţii în patru locaţii situate pe raza judeţului Caraş-Severin, printre care şi la sediu biroului notarial. În ultimii doi ani au fost încheiate mai multe acte ce priveau vânzarea unor terenuri agricole de pe raza comunei Berzovia, prin inducerea în eroare a persoanelor-vătămate cu privire la situaţia juridică a acestora. Majoritatea actelor necesare vânzării, respectiv promisiuni de vânzare-cumpărare, procuri speciale, precum şi unele contracte de vânzare-cumpărare au fost întocmite la Biroul notarial Kuky Wanda Keller, deşi vânzătorii, fie nu mai erau în viaţă, fie nu au fost prezenţi şi nu au semnat actele respective, acestea fiind semnate în fals de către alte persoane.

În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii şi de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J Timiş şi I.P.J. Caraş-Severin.

Sursa: Radio Reşiţa