MENIU

Noile cazuri de infecții locale din Seul țin autoritățile pe jar. Măsurile de distanțare socială ar putea fi reintroduse

Noi cazuri de infectare cu virusul SARAS-CoV-2 continuă să apară în Coreea de Sud. Ultima raportare făcută de autoritățile din domeniu relevă o nouă creștere de peste 50 de astfel de noi cazuri în ultimele 24 de ore, marea lor majoritate fiind în capitala Seul, lucru care forțează autoritățile din domeniul Sănătății să-și intensifice în continuare măsurile de prevenire a răspândirii infecției în capitala suprapopulată, informează agenția națională de presă Yonhap.

Astfel, potrivit ultimelor informații furnizate de Centrul Coreean de Control și Prevenție a Bolilor (KCDC), țara și-a mai adăugat la bilanțul total încă 56 de cazuri noi de coronavirus, incluzând 43 de infecții locale, ceea ce urcă numărul cazurilor de COVID-19 la 12.003. Cu o zi înainte, aceeași instituție anunța un umăr de 45 de cazuri pozitive de contaminare cu virusul din China.

Vestea bună, spun autoritățile, este că aproximativ 30% dintre cazurile confirmate sunt asimptomatice.

Dintre cazurile transmise local, marea lor majoritate au fost raportate în Seul și în împrejurimi.

În prezent, numărul total al pacienților din provincial Gyeonggi care înconjoară capitala Seul a depășit 1.000 de persoane.

Vă reamintim că autoritățile din Coreea de Sud au decis o relaxare a măsurilor de distanțare social pe data de 6 mai, ca urmare a curbei descendente a cazurilor de contaminare cu coronavirus, lucru care a culminat cu redeschiderea etapizată a școlilor la mijlocul lunii mai, după mai multe amânări consecutive.

La scurt timp de la punerea în practică a măsurilor de relaxare au început să apară și primele probleme, generate în principal de noi focare de infecție apărute chiar în capitala sud-coreeană. Primul dintre acestea a fost focarul din cartierul Itaewon, renumit pentru viața sa de noapte, unde un grup de cluberi a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Ulterior, au apărut noi focare în cadrul unor grupuri religioase, dar și la un centru de distribuţie din Bucheon, situat în vestul capitalei Seul.

Până în prezent, Coreea de Sud a înregistrat 277 de morți, în vreme ce 10.669 de persoane s-au vindecat după infectarea cu noul coronavirus. Numărul persoanelor infectate depășește cu puțin 1000 de persoane, fiind de 1.057. În ceea ce privește numărul total al persoanelor testate, acesta a ajuns la 1.081.487, țara fiind recunoscută pentru testarea masivă a populației.

Mai multe articole despre:
coreea de sud noi cazuri covid