MENIU

Noi tensiuni între SUA și Rusia. Pentagonul neagă acuzațiile rușilor despre atacul din Siria

Atac inuman

Pentagonul neagă acuzațiile aduse miercuri de Rusia potrivit cărora avioane americane ar fi lovit convoiul umanitar de lângă orașul sirian Alep.

Armata rusă a lansat, miercuri, acuzații la adresa SUA, spunând că o dronă Predator aparținând americanilor s-a aflat deasupra zonei Alep la momentul când s-a produs bombardamentul de luni, soldat cu peste 20 de morți.

Un purtător de cuvânt al ministrului Apărării din Rusia a făcut aceste acuzații, după ce americanii lansaseră ipoteza că atacul a fost comis de avioane rusești.

Un înalt oficial militar al SUA a declarat pentru Fox News că coaliția condusă de americani nu a avut operațiuni în zonă. Singurele "entități care zboară în Siria în prezent sunt Rusia și armata siriană", a spus oficialul SUA.

Cel puţin 20 persoane au murit în Siria după ce mai multe camioane care transportau ajutoare umanitare au fost vizate de raiduri aeriene în provincia Alep, la câteva ore după ce a expirat armistiţiul din această ţară.

ONU a anunțat că a suspendat toate ajutoarele către zonele devastate de război din Siria.

Convoiul bombardat luni primise toate permisele necesare și toate părțile implicate, inclusiv Rusia și SUA, fuseseră notificate, au precizat oficialii ONU.

Mai multe articole despre:
Siria alep