MENIU

Noi tensiuni în SUA, după ce un bărbat de culoare a fost împușcat mortal în Los Angeles

Noi tensiuni în SUA, după ce un bărbat de culoare a fost împușcat mortal în Los Angeles

 Noi tensiuni și proteste în Statele Unite, după ce un bărbat de culoare a fost împușcat mortal, de către poliţişti, în zona de sud a Los Angeles-ului. 

Dijon Kizzee, în vârstă de 29 de ani, a fost împușcat mortal luni după-amiază, dar incidentul a fost relatat marți de CNN, potrivit Agerpres.

Departamentul şerifului din L.A. susţine că doi poliţişti au încercat să-l oprească pe Kizzee, care se deplasa ilegal cu o bicicletă, dar când l-au interceptat, acesta l-ar fi lovit pe unul în faţă şi a aruncat o parte din hainele pe care le purta.

În acel moment oamenii legii "au observat că în interiorul unui articol vestimentar pe care îl aruncase era o armă de mână semiautomată" şi au deschis focul, împuşcându-l pe tânărul afro-american de mai multe ori. 

Decesul bărbatului a fost pronunţat la faţa locului, iar anchetatorii au recuperat de la locul incidentului o armă de mână.

Un activist care reprezintă familia victimei Crump, neagă însă că Kizzee era o ameninţare la momentul schimbului de focuri, pentru simplul motiv că nu a îndreptat arma spre poliţişti.

Familia a cerut departamentului şerifului să dea publicităţii numele poliţiştilor implicaţi şi ca ei să fie "arestaţi şi puşi sub acuzare". Ofițerii nu purtau camere de luat vederi asupra lor, așa că anchetatorii cercetează zona pentru a descoperi eventuale camere de supraveghere, dar au făcut apel și la cei care au eventuale înregistrări cu telefoanele să le depună la poliţie. 

Noul incident cu final tragic vine în contextul unor proteste publice după împuşcarea pe 23 august a lui Jacob Blake în Kenosha, Wisconsin, şi moartea, în luna mai, a lui George Floyd în Minneapolis, care a fost sufocat de un poliţist alb care i-a ţinut genunchiul pe gât.