MENIU

Noi speranțe pentru fumători. Un proiect de lege pentru fumatul în spații publice, adoptat tacit

Fumatul ar putea fi permis pe terase, indiferent de numărul de pereți al acestora și în camere special amenajate, un proiect de lege inițiat în acest sens trecând tacit de Senat.

Fumatul ar putea fi permis pe terase, indiferent de numărul de pereți al acestora și în camere special amenajate, un proiect de lege inițiat în acest sens trecând tacit de Senat. Pentru a fi aplicat, este însă nevoie și de votul favorabil al Camerei Deputaților.

Adoptarea tacită în Parlament a unui proiect înseamnă că acesta este avizat fără dezbatere și vot, doar pentru că termenul până la care trebuia discutat a fost depășit.

Prin proiectul care a trecut acum tacit de Senat, "spațiul public" este redefinit ca orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepția spatiilor cu destinație locativă", scrie profit.ro. Ceea ce înseamnă că fumatul va fi permis pe terase indiferent de numărul de pereți al acestora.

Proiectul a trecut tacit de Senat deși punctul de vedere al Guvernului, dar și raportul comisiei de sănătate au fost negative, arată sursa citată. De altfel, comisiei de sănătate i s-au cerut două rapoarte, fiind solicitat și un raport suplimentar de către plenul Senatului după înscrierea pe ordinea de zi a primei camere sesizate. Și primul, și cel de-al doilea raport au fost negative. Proiectul a primit în schimb avize favorabile de la Consiliul Legislativ și de la Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități.

Mai multe articole despre:
fumători fumat