MENIU

Noi măsuri RESTRICTIVE pe masa Guvernului. Ludovic Orban: ”Obiectivul este să nu ajungem la 2.000 de cazuri pe zi!”

Premierul Ludovic Orban spune că ar putea fi introduse noi măsuri de restricție de la 1 august. Printre acestea, limitarea programului cluburilor și teraselor în anumite zone și introducerea obligativității purtării măștilor în spațiile deschise aglomerate.

Guvernul impune noi măsuri de la 1 august. Purtarea măștii devine obligatorie în spațiile deschise, pe faleză, în piețe și în zonele aglomerate. Pe plajă, inclusiv membrii din aceleiași familii vor fi obligați să respecte distanțarea fizică. Iar terasele și cluburile vor avea un program mai scurt. Comitetul pentru situații de urgență va analiza măsurile în această după-amiază. 

Conform unui proiect care va fi dezbătut împreună cu specialiștii, se propune interzicerea consumului băuturilor alcoolice între intervalul 23.00 - 06.00 dimineața și interzicerea jocurilor de noroc în același interval de timp.

La plajă trebuie să fie minim doi metri distanță între șezlonguri.

Acestea sunt unele dintre măsurile care au ajuns pe masa Guvernului și ar urma să fie discutate în ședința de miercuri.

Comitetul pentru Situații de Urgență va analiza noile măsuri în această după-amiază, iar dacă va fi nevoie, Guvernul va modifica legea stării de alertă. Măsurile vin în contextul aglomerației care se formează atât pe plajă, cât și la terase. Ludovic Orban spune că obiectivul este să nu ajungem la 2000 de cazuri pe zi. 

„Specialiștii deja au formulat niște propuneri de care noi vom ține cont și cel mai probabil azi (marți – n.r.) va fi CNSU și miercuri ședință de Guvern în care, dacă e necesar, vom modifica hotărârea referitoare la starea de alertă pentru a interoduce noi măsuri”, a precizat premierul.

Mai multe articole despre:
noi masuri guvern