MENIU

Noi restricții în stațiunea turistică Bran din cauza numărului mare de noi cazuri Covid

Foto arhivă

Noi restricţii vor fi impuse, începând de miercuri, în staţiunea turistică Bran şi în localitatea Prejmer, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 4 la o mie de locuitori.

Noi restricţii vor fi impuse, începând de miercuri, în staţiunea turistică Bran şi în localitatea Prejmer, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 4 la o mie de locuitori.

Incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a crescut, marţi, la valoarea de 4,67/1.000 de locuitori în comuna Bran şi la 4,38/1.000 în comuna Prejmer, astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis aplicarea, în cele două localităţi, a restricţiilor privind circulaţia persoanelor şi programul de funcţionare al agenţilor economici impuse pentru pragul incidenţă mai mare de 4 şi mai mic de 7 cazuri la o mie de locuitori.

Aceste restricţii vor intra în vigoare, conform Hotărârii CJSU Braşov, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, la ora 0,00, pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, s-a constatat depăşirea unor praguri privind infectarea în alte cinci localităţi unde se impun restricţiile prevăzute de lege.

În comuna Buneşti, unde incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut la 3,43/1.000 de locuitori şi în Ucea, unde incidenţa cumulată a cazurilor a ajuns la 3,23/1.000 de locuitori se impun, de asemenea, restricţii începând de miercuri.

În localităţile Caţa, Augustin şi Budila au depăşit pragul de 1,5 infectări la o mie de locuitori, iar în aceste comune se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile corespunzătoare limitelor de incidenţă între 1,5 şi 3/1.000 de locuitori.

Mai multe articole despre:
statiunea turistica bran prejmer restrictii