MENIU

Noi RESTRICȚII de CĂLĂTORIE, introduse în Italia: Ce trebuie să știe turiștii străini

Coronavirus Italia

Italia introduce noi restricții anti-COVID începând de astăzi, totul în încercarea de a limita valul de infectări cu noul coronavirus. 

Consiliul de Miniştri aflat sub conducerea premierului Mario Draghi a fost de acord asupra regulilor la sfârşitul anului trecut, relatează Agerpres.

Acestea extind restricţiile din viaţa de zi cu zi, în special pentru nevaccinaţi, întrucât un test negativ de coronavirus nu mai este suficient pentru multe locuri.

Noua regulă se aplică acum şi echipelor sportive. Fotbaliştii, de exemplu, trebuie să fie vaccinaţi sau recuperaţi după infecţia cu COVID-19 pentru a fi lăsaţi să joace.

Practic, începând de astăzi, clienţii trebuie să dovedească că au fost vaccinaţi ori s-au recuperat după coronavirus pentru a avea acces în hoteluri, centre de congrese şi restaurante sau să folosească teleschiuri şi transportul local pe distanţe lungi.

Turiştii din UE pot folosi în Italia codurile QR ale certificatele lor de vaccinare.

Ţara de aproximativ 60 de milioane de locuitori a înregistrat recent o creştere bruscă a numărului de noi infecţii, cu recorduri care au stârnit îngrijorarea.

Cea mai recentă rată de incidenţă pe şapte zile a fost un record de 1.669 de noi infecţii la 100.000 de persoane, la nivel naţional. 

Cu toate astea, orele reîncep, astăzi, în şcoli în majoritatea celor 20 de regiuni, după vacanţa de iarnă. Experții din sănpătate se tem însă că acestea ar putea fi fortate să tgreacă în online curând.