MENIU

Noi RELAXĂRI de la 1 august | Florin Cîțu: „NU scăpăm de mască în interior deocamdată” - Ce spune despre VALUL 4

Premierul României - Florin Cîțu

Florin Cîțu - premierul României a avut, marți, o serie de discuție cu Raed Arafat - șeful DSU în care a fost analizat calendarul relaxărilor măsurilor anti-covid de la  august. Prim-ministrul a spus că nu scăpăm de mască în interior deocamdată.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că de la 1 august vor fi noi relaxări legate de pandemie, care vizează în special evenimentele care au loc în aer liber, dar nu se va renunţa la purtarea măştii de protecţie în spaţii închise.

„Relaxări, nu restricții. Nu scăpăm de mască în interior deocamdată. Ora de închidere a cluburilor și barurilor nu se schimbă, tot la 2 noaptea rămâne”, a spus Florin Cîțu, precizând că toate deciziile se vor regăsi în hotărârea CNSU.

Cât privește o a treia doză necesară împotriva coronavirusului, prim-ministrul susține că așteaptă o decizie în acest sens. „Nu este o decizie, dar specialiștii se îndreaptă spre aceasta. Specialiștii ne vor spune când trebuie administrată a treia doză, nu sut eu în măsură să spun. Așa arată direcția în care merg discuțiile, că e nevoie și de o a treia doză”.

Întrebat despre obigativitatea vaccinării în România, Florin Cîțu a răspuns negativ.

Referitor la pregătirile pentru valul 4 al pandemiei, premierul a spus: „Avem o singură pregătire: vaccinarea”.

Mai multe articole despre:
florin citu vaccinare restrictii relaxari covid