MENIU

Noi REGULI pentru studenți, la revenirea în facultăți - În ce condiții va fi OBLIGATORIU certificatul COVID-19

Noi REGULI pentru studenți, la revenirea în facultăți - certificatul COVID-19, obligatoriu

Apar noi reguli pentru studenți cu doar două săptămâni înaintea deschiderii anului universitar. Cazarea şi participarea la cursuri vor fi permise doar cu certificatul verde digital, iar masca de protecție rămâne obligatorie atât pentru cadrele didactice, cât și pentru studenți. Cei care vor să stea în cămine trebuie să fie vaccinați sau să fi trecut prin boală. În caz contrar, vor fi testați pe banii facultăți. 

Facultățile încep să spună condiţii pentru începutul anului Universitar. La Academia de Studii Economice din Bucuresti, studenţii vor fi primiți doar la seminarii. Cursurile se vor desfășura în sistem online.

Masca de protecție și distanțarea fizică rămân obligatorii pentru studenții care vor participa la seminarii, anunță Realitatea PLUS.

În același timp, cei care vor sta la cămin trebuie să dovedească fie că sunt vaccinați, fie că au trecut prin boală.

Cine vrea să stea la cămin trebuie să respecte un set de reguli: fie prezintă certificatul verde, fie vor fi testați rapid, pe banii instituției.

„Am ajuns la concluzia ca trebuie să reducem numărul de locuri din cameră. Am redus cu un pat în majoritatea camerelor, indiferent daca este sau nu baie. La cazare, studentii trebuie sa prezinte dovada ca sunt vaccinati sau ca au trecut prin boala sau un test negativ RT-PCR. Bucuria este ca jumatate nu au nevoie să-i testăm, pentu că au trecut prin boală sau sunt deja vaccinati. Dacă, Doamne ferește, avem confirmați pozitiv, avem asigurate camere la parter pentru izolare”, a anunțat Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice din București, potrivit Realitatea PLUS.

Cei mai mulți studenții și-ar dori să înceapă anul universitar în format fizic.

„De data asta speram noi speram noi sa ne intoarcem in banci, acum ramane de vazut. Atât imp cât ne protejăm, pot veni si cei vaccinati si cei nevaccinati la cursuri”, spune un student, în timp ce o studentă spune că ar fi un haos dacă ar veni la cursuri doar cei vaccinați. 

La multe facultăți din țară cazarea este gratuită doar pentru studenţii care s-au vaccinat.