MENIU

Noi reguli pentru începerea școlii. Elevii vor primi măști și dezinfectant în școli. Anisie: ”Vor exista separatoare în sălile de clasă”

Noi reguli pentru începerea anului școlar! Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii trebuie să stea la o distanță de 1 metru, iar unde nu se poate respecta distanța trebuie montate separatoare. Părinții primesc și o veste bună. Copiii vor primi gratuit dezinfectant și măști din partea școlii, susține senatorul Eugen Pîrvulescu. 

”Începem anul școlar în conformitate cu ghidul pe care Ministerul Sănătății îl va aproba. Ministerul Sănătății a prevăzut o distanță de 1 m și acolo unde nu se poate realiza acea distanță să existe separatoare între copii. Măsura cea mai importantă este de a purta mască și de a ne spăla pe mâini”, a spus Ministrul Educației, Monica Anisie, aflată, luni, în vizită la Teleorman.

Părinții sunt asigurați că elevii vor avea la dispoziție măști gratuite și dezinfectanți.

”Toți copiii vor primi măști și eu vă asigur că, în perioada următoare, ne vom asigura că vor fi dotate cu apă curentă în școli. Copiii fără să vină cu masca de acasă de protectie... noi ne vom asigura că le vom duce acestor copii indiferent sub ce formă. Nu le vom cere copiilor să vină cu măscuța de acasă și vor avea material dezinfectant”, a spus Eugen Pîrvulescu, senator PNL de Teleorman.

Ministerul caută soluții pentru ca școala să înceapă în condiții de siguranță.

”Trebuie sa fie schimbat mobilierul mai ales acum că trebuie să luăm măsuri de siguranță pentru copii și, domnul senator, v-aș propune să găsim o soluție să dotăm școlile până la începutul anului măcar cu băncile necesare pentru distanța de 1 metru între ei”, a spus ministrul Anisie.

”Da, doamna ministru, o să fac un inventar. Sigur că da”, a fost replica senatorului Eugen Pîrvulescu, într-o conferință de presă desfășurată luni, în Teleorman.

Mai multe articole despre:
eugen pirvulescu