MENIU

Noi reguli de acces pe plajele sălbatice de la Vadu și Corbu. Ce nu mai au voie să facă turiștii

Sursa foto: Arhivă

Cei care visează la o vacanță pe plajele sălbatice de la Vadu și Corbu vor trebui să respecte noile reguli impuse. Administrația Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării interzice amplasarea beach-barurilor. O veste bună pentru turiști este, însă, amplasarea de puncte de prim ajutor. 

Cu puțin timp înainte de sosirea primului val de turiști, autoritățile au schimbat regulile de acces pe plajele sălbatice. La Vadu va fi o singură zonă destinată campării, iar la Corbu, camparea va fi permisă doar pe faleză înaltă.

Doar umbrelele și șezlongurile aduse de turiști vor putea fi montate pe plajă.

„E vorba de niște reguli de utilizare a zonelor. Am încercat să creionăm câteva reguli ca totul să se desfășoare mai prietenos cu mediul”, a precizat Viorica Bîscă, reprezentantul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Astfel, accesul skijet-urilor sau instalarea beach barurilor pe plajă este complet interzisă. Agenții economici din zonă spun, însă, că aceste reguli nu le afectează activitatea.

„Ele sunt reguli știute de noi agenții și de turiștii care frecventează zonele sălbatice. Sunt cunoscute, ce trebuie să facă turistul? Să nu intre cu mașina pe plajă, ceea ce mă bucură la Administrația Biosferei e că a păstrat cele trei parcări”, a afirmat Stelică Murariu, manager cherhana.

Anul acesta vor fi instalate și puncte de prim ajutor.

Cu ajutorul noului regulament, autorităţile vor să protejeze aria naturală, dar să le dea şi oportunitatea turiştilor de a se relaxa. 

Mai multe articole despre:
reguli plaje salbatice vadu corbu