MENIU

Premierul Tudose, insensibil la protestul APIA: "Un director dintr-un județ, plătit cât un ministru"

Sute de angajaţi ai APIA din ţară au protestat miercuri în faţa Guvernului împotriva tăierilor salariale, însă Primăria Capitalei a vrut să blocheze manifestația, invocând un motiv fără precedent. Sindicatele au mers înainte cu protestul, în condițiile în care refuzul Primăriei a venit cu 24 de ore înainte de evenimentul anunțat cu mult timp în urmă.

În cadrul ședinței de Guvern, premierul Mihai Tudose a tratat cu ironie protestele angajaților APIA din fața Executivului, spunând că "unul dintre domnii din piață" are un salariu cât un ministru:

„Apropo de salarizare, sunt niște manifestații în fața Guvernului. E informație publică. Cât are unul dintre domnii din piață? 12.498 de lei salariul lunar. Un director de la APIA din teritoriu! Li se pare puțin. Nouă ni se pare că e mult pentru un director dintr-un județ, care ia cât un ministru", a declarat Mihai Tudose, în ședința de Guvern.

Sute de angajaţi ai APIA din ţară au protestat miercuri, în faţa Guvernului, solicitând ca personalul centrelor judeţene să fie salarizat pe grila administraţiei centrale și salariile să nu fie tăiate după 1 ianuarie 2018.

Primaria Capitalei a refuzat, însă, să acorde autorizațiile necesare pentru proteste, invocând "activități spontane". Cererea de autorizarea a protestului de astăzi care se desfăsoara in Piața Victoriei a fost depusă de Sindicatul APIA, membru CNS Cartel ALFA.

"Introducerea fenomenului aleatoriu constituie cea mai originală formă de interpretare a legii, întâlnită din 1991 pnă astăzi în materie de invocare a refuzului unui protest", a declarat Octavian Mateescu, liderul federaţiei sindicale din Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA).

Aproximativ 500 de angajaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) din ţară au protestat și săptămâna trecută în faţa Ministerului Agriculturii, ei fiind nemulţumiţi de faptul că, anul viitor, salariile vor scădea cu până la 30%. Protestatarii au solicitat ca personalul centrelor judeţene să fie salarizat pe grila administraţiei centrale.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaţilor APIA „să stea liniştiţi şi să muncească în folosul şi pentru fermieri pentru că sunt plătiţi la zi şi au nivele de retribuţie respectabile şi meritate".

Mai multe articole despre:
null