MENIU

SUTE de protestatari #REZIST au manifestat în fața sediului PSD

Circa 200 de persoane au protestat duminică seara în fața sediului PSD din Capitală, în ploaie, împotriva corupției.

Bucureștenii, înarmați cu umbrele și pancarte, au protestat, duminică seara, în fața sediul Partidului Social Democrat, aflat pe Bulevardul Kiseleff din Capitală, după ce au plecat în marș din Piața Victoriei.

”Este momentul ca Liviu Dragnea să recunoască independența justiției”, au spus reprezentanții Corupția Ucide, ONG-ul care a organizat acțiunea.

Manifestanţii au avut pancarte cu mesaje precum "Dragnea, tu când ne furi, cum ceri autorizaţie?", "Cum poate un repetent să deţină un Parlament?", "România, stat de drept sau poliţienesc?", "Justiţie, nu corupţie", "Spune nu corupţiei", "Firea şi cu Carmen Dan bagă beţe în zadar!", "Dragnea, nu mai folosi partidul şi Parlamentul contra poporului!", "Nu puteţi voi amenda cât putem noi protesta", "Minciuna şi hoţia guvernează România!".

Un motiv de nemulțumire pentru protestatarii a fost gestul făcut de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a respins cererea pentru protestul #rezist, de duminică seara, din Piața Victoriei, pe motiv că în Piața Victoriei urma să aibă loc o altă adunare publică. Însă, solicitarea a fost făcută pentru a manifesta și în fața sediului PSD, solicitare de asemenea respinsă de Primărie.

Motivul oficial al autorităților pentru interdicția în Piața Victoriei a fost acela că "la data și intervalele orare menționate, se desfășoară altă adunare publică declarată și analizată anterior”, fără a preciza care este aceasta.

Primăria Capitalei a mai arătat, în răspunsul la cererea de autorizare a marșului de protest, publicat pe pagina de facebook a Corupția Ucide, că ”în procesul verbal încheiat în ședința comisiei din data 14.07.2017, s-a consemnat faptul că desfășurarea adunării publice ar stânjeni folosirea normală a drumurilor publice și a transportului în comun, iar deplasarea pe contrasens, pe o singură bandă de circulație, nu asigură protecția participanților la manifestație. Drept pentru care, în conformitate cu prvederile art. 10 alin. 1, din legea 60/1991 republicată, se interzice desfășurarea adunării publice în condițiile sus menționate”.

Totuși, organizatorii protestului au spus că manifestația va avea loc chiar și fără aprobarea primăriei, ceea ce s-a întâmplat de fapt.

O manifestație similară s-a desfășurat duminică, la ora 19:00, la Cluj.

Mai multe articole despre:
Cluj Bucureşti duminică