MENIU

Noi norme de protecție pentru instituțiile de învățământ. În ce condiții vor reveni elevii la școală

Noile norme de protecție pentru instituțiile de învățământ au fost publicate în Monitorul Oficial. Ministerul Educației și cel al Sănătății au stabilit reguli clare pentru combaterea noului coronavirus, ce se vor aplica la revenirea elevilor la școală.

Inspectoratele școlare vor fi nevoite să transmita direcțiilor de sănătate publică, cu cel puțin o săptămână înainte, perioada de desfășurare a activităților la care vor lua parte elevii.
De asemenea, tot inspectoratele școlare vor verifica dacă sunt asigurate materiale de protecție în școli și dacă sunt respecatate regulile de protecție. Potrivit autorităților, în clase nu vor avea voie mai mult de 10 elevi care vor respecta distanța de doi metri și vor purta măști de protecție.
Iar pentru cei din clasele terminale care se vor întoarce la școală în luna iunie, durata cursurilor pentru elevii de liceu va fi de 3 ore și pentru cei din clasa a 8-a, de 2 ore.
De altfel, elevii, dar și cadrele medicale vor trece printr-un triaj epidemiologi, care va fi asigurat de către un medic sau asistent medical în fiecare unitate de învățământ.
Acei elevi care vor fi găsiți cu o temepratură mai mare de 37 de grade vor fi trimiși acasă. Elevii care nu vor putea intra în unitățile de învățământ vor lua parte al cursuri online. De asemenea, clasele și suprafețele de lucru vor fi dezinfecatate periodic. 

Mai multe articole despre:
elevi scoala coronavirus