MENIU

Noi fronturi deschise pentru armata din Israel. Oficial: "Țintim infrastructura militară a Hamas oriunde s-ar afla"

Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al IDF/ Captură Twitter

Se deschid noi fronturi pentru Israel! Gruparea Hezbollah din Liban a lansat mai multe rachete și drone către luptătorii israelieni, care au transmis că amenințarea a fost interceptată cu succes. Între timp, Israelul continuă raidurile aeriene asupra fâșiei Gaza. Doar în ultimele 24 de ore, peste 250 de palestinieni și-ar fi pierdut viața. 

"Pe frontul de nord, după câteva zile de liniște, aș vrea să ne axăm pe un eveniment care a avut loc în sectorul de Vest al frontierei. În această zonă, luptătorii Hezbollah au lansat o rachetă anti-tanc către trupele israeliene, a avut loc o bătălie scurtă, după care lucrurile s-au calmat. Apoi, Hezbollah a trimis drone către Israel și a lansat rachete sol-aer în direcția aeronavelor Israeliene. Ambele tentative au fost interceptate cu succes", a declarat Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al IDF (Forțele de Apărare israeliene).

Situația în zona de nord a fâșei Gaza rămâne, în continuare, extrem de tensionată.... Iată ce spun Israelienii despre atacurile din Gaza.

"Gaza City găzduiește centrul de comandă al Hamas. Acolo sunt majoritatea comandanților, majoritatea infrastructurii. Iar capacitatea lor de luptă împotriva Israelului este concentrată în Gaza City.

Vrem ca civilii să nu fie afectați de război. Nu sunt inamicii noștri, nu încercăm să rănim sau să ucidem civili, luptăm împotriva Hamasului. Țintim infrastructura militară a Hamas oriunde s-ar afla aceasta", a mai spus oficialul israelian. 

Mai multe articole despre:
israel razboi israel front israel atac armata liban