MENIU

Noi focare de infecție de COVID-19 în județul Neamț: peste 200 de cazuri în total, la centre pentru copii și adulți cu dizabilități și un cămin de bătrâni

coronavirus

Alte focare de infecție cu noul coronavirus au fost identificate duminică în județul Neamț. După cele peste 160 de cazuri de infectare de la centrul pentru persoane cu handicap din Păstrăveni, au fost confirmate alte îmbolnăviri la un centru pentru copii cu dizabilități din Piatra Neamț și la un centru privat pentru seniori din Almaș.

 

COVID-19 Centre pentru copii. La Centrul pentru copii cu dizabilităţi „Sancta Maria” Piatra-Neamţ sunt înregistrate deja 19 cazuri de COVID-19, cele mai multe la tinerii care se află în îngrijire. Dintre cei 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus, 13 sunt la tinerii din centru și șase la salariaţi, potrivit DSP Neamț.

„Personalul a fost internat în spital în vederea izolării şi tratării. Tinerii, asimptomatici, au fost izolaţi în cadrul centrului, într-un pavilion separat, au fost evaluaţi de către medici infecţionişti şi sunt monitorizaţi de către personalul de specialitate al centrului”, a declarat conducerea DSP Neamţ, potrivit Agerpres.

Conducerea DSP Neamţ a subliniat că din 16 aprilie a început testarea personalului de îngrijire şi în căminele de bătrâni.

Testarea acestora trebuia efectuată de două ori pe lună, la începutul fiecărei perioade de izolare preventive la locul de muncă.

COVID-19 Cămine de bătrâni. Au fost recoltate probe din 21 de cămine de bătrâni publice şi private, de la 245 angajaţi şi beneficiari.

Pentru 4 angajaţi şi 11 rezidenţi ai unui centru privat din Almaş s-a confirmat infectarea cu COVID-19. Persoanele au fost internate în spital în vederea izolării şi tratării. 

Duminică, DSP Neamț a mai confirmat 167 de îmbolnăviri cu COVID-19 la angajaţii şi beneficiarii Centrului pentru recuperarea şi reabilitarea persoanelor cu handicap (CRRPH) Păstrăveni. Din totalul îmbolnăvirilor, 100 de cazuri au fost înregistrate la beneficiari, iar 67 - la angajaţi.