MENIU

Noi doze de vaccin anti-Covid vor fi donate Republicii Moldova și Georgiei. ANUNȚUL premierului Cîțu

Florin Cîțu, prim-ministrul României / Foto: Facebook Florin Cîțu

Noi doze de vaccin anti-Covid-19 vor fi donate de către România unor alte țări. Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, o hotărâre pri care peste 100.000 de doze de vaccin anti-COVID vor ajunge, sub formă de donație, în Republicii Moldova şi alte peste 10.000 Georgiei.

"Guvernul României a aprobat o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova şi pentru Georgia, în vederea gestionării epidemiei COVID-19. Ajutorul umanitar pentru Republica Moldova constă în acordarea a 100.620 de doze de vaccin Pfizer BioNTech împotriva COVID-19, din numărul de doze de achiziţionate de Ministerul Sănătăţii. Pentru Georgia - acordarea a 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca", a declarat premierul Florin Cîțu, într-un briefing de presă susținut la Palatul Victoria, după ședința de astăzi a Executivului.

Potrivit premierului, transportul dozelor de vaccin va fi asigurat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), sau de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Mai multe articole despre: