MENIU

Noi dezvăluiri în dosarul achiziţiilor umflate de Spitalul Malaxa. Cine a semnat hârtiile?

Jurnalistul Cătălin Tolontan continuă seria dezvăluirilor în ceea ce priveşte ilegalitaţile de la Spitalul Malaxa din Capitală.

Un fost consilier general PNL povestește  clar cum a intervenit pentru Florin Secureanu la primarul general al Bucureștiului din  19 noiembrie 2015, Răzvan Sava.

Într-o înregistrare audio Mariana Chiriș, fost consilier PNL,  îi explică interloutorului său că nu mai poate apela la primarul general pentru că deja a intervenit la acesta ”ca să aprobe și să semneze investiția, în fața lui Secureanu”.

Fostul manager de la Spitalul ”Malaxa” urma să cumpere de 2 milioane de lei echipamente supraevaluate și de 100.000 de euro dotări de bucătărie ”megasupraevaluate”.

“Cînd să apelez la primarul general pentru mine, la… să am niște treburi, m-am băgat cu 100 de milioane de euro. Da? Cu aprobare de 100 de milioane de euro”, spune Mariana Chiriș care, cel mai probabil, a încurcat monedele.

”Și cu bugetul ăsta. Da? Cam calculează tu cu cît m-am băgat. Păi mai am eu vreun tupeu să mai cer ceva? Mai am eu vreun tupeu să mai cer ceva? Lista! Care e de-asta, plus bucătăria, 100.000 euro. Aprobate de primarul gen… . Mai am eu vreun tupeu să zic dați-mi cum zici tu? Ia și citește! Mai am tupeu? Da? Aprobate și în fața lui Secureanu le semna, da? Uită-te ce prețuri sunt, da? (...)Păi nu ține. Mai pot să apelez? Că din moment ce apelez cu atâta aparatură și cu peste 2 milioane de euro aici plus 100 de milioane bucătărie, 100 de mii, scuză-mă, am greșit. Aici sunt două milioane și 100 de mii bucătăria. Pot să mai apelez să-mi dea? Pot?”, spune Mariana Chiriș.

Florin Secureanu, fostul manager al spitalului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru mită și delapidare.

Citeşte mai multe pe Tolo.ro.

Produce 2 from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

Mai multe articole despre:
răzvan sava achizitii gigant spitalul malaxa