MENIU

Noi DETALII halucinante din ancheta fostului șef al DIICOT: Horodniceanu ar fi lovit mașina Poliției cu mâna

Daniel Horodniceanu

Apar detalii noi din ancheta care îl vizează pe Daniel Horodniceanu. Potrivit unor surse, fostul șef al DIICOT ar fi lovit cu mâna mașina oamenilor legii. Mai mult, raportul anchetei interne făcute de IPJ Iași a stabilit că cei doi agenți nu au nicio responsabilitate. Evenimentul a fost într-adevăr filmat cu telefonul personal de unul dintre agenți, și nu cu body-cam-ul, însă numai pentru a se asigura că lucrurile nu degenerează. 

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Iași a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern, cu privire la modul de acțiune al polițiștilor din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași, în noaptea de 05/06.05.2023.

Astfel, în cadrul verificărilor s-a constatat, fără dubiu, faptul că imaginile din timpul intervenției nu au fost realizate cu body-cam-ul aparținând unității.

De asemenea, polițistul a afirmat faptul că a filmat interacțiunea cu persoana oprită în trafic folosind telefonul mobil propriu, ca și măsură de protecție față de o eventuală contestare a modului de intervenție, având în vedere comportamentul acesteia.

Din verificările efectuate până în prezent nu rezultă că imaginile ar fi fost făcute publice de către cei doi polițiști care au constatat contravenția.

Într-o înregistrare video apărută în spaţiul public, Daniel Horodniceanu i-a întrebat pe poliţiştii care l-au oprit în trafic dacă ştiu cine este şi i-a ameninţat că îi va contacta pe superiorii lor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Scena s-a petrecut la un control de rutină în județul Iași.

EPISOD HALUCINANT CU DANIEL HORODNICEANU - DIALOGUL CU POLIȚIȘTII DE LA RUTIERĂ

D.H.: Dumneavoastră, acum, în momentul ăsta, de ce m-ați oprit?
P: Pentru că ne-ați depășit...
D.H: Așa, și? Nu am voie să vă depășesc?
P: Este limită de 50.

În momentul în care unul dintre poliţişti a răspuns că nu îl cunoaşte, după ce a fost oprit, Daniel Horodniceanu a menţionat că a condus DIICOT şi este cunoscut de toţi poliţiştii din judeţ.

„Sunt procuror-şef Daniel Horodniceanu de la Crimă Organizată. Nu mă cunoaşteţi?”, a spus Horodniceanu.

P: Dați-mi, vă rog, documentele.

„Nu vă cunosc”, a spus unul dintre polițiști (P).

„Dar de ce nu mă cunoaşteţi oare? Dar de unde sunteţi dumneavoastră, de la Vaslui sau de la Iaşi?”, a întrebat Daniel Horodniceanu.

P: Și polița de asigurare.
D.H: Polița o s-o căutați pe internet.

P: Deci dumneavoastră aveți posibilitatea să mi-o prezentați fizic sau în format electronic. Nu este obligația noastră, ca polițiști, să vă căutăm polița de asigurare.
D.H: Și dacă nu o am, ce faceți? (...) Eu sunt procuror de 25 de ani, dumneata de când ești polițist?
D.H.: Dumneavoastră m-ați oprit pe mine că eu am avut tupeul să vă depășesc. Exact asta a fost! (...) Nu văd cum ați putea să aveți tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de Crimă Organizată a țării ăsteia.
D.H.: Eu sunt în măsură să fac orice!
P: Ceea ce ne-a deranjat pe noi a fost atitudinea dumneavoastră!
D.H.:  Dar știți ce mă miră? Chiar spuneți că nu mă cunoașteți! Pe mine mă cunoaște toată poliția din județ.

Ulterior, poliţistul i-a transmis că nu îl amendează, ci doar i-a solicitat actele pentru că a dorit să îi atragă atenţia la greşelile din trafic.

„Vă rog să îmi mai spuneţi o dată cum vă numiţi”, a mai spus Horodniceanu, adăugând că „sunteţi scrupuloşi la datorie. (...) Vă faceţi treaba pe strada principală dintr-un sat? (...) Am să vorbesc cu şeful IPJ, domnul Gîtlan”.

Mai multe articole despre:
horodniceanu csm procuror politie loviri