MENIU

Noi DECIZII pentru produsele care tranzitează România - Întâlnire CRUCIALĂ între Petre Daea și omologul său din Ucraina

Petre Daea - ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a întâlnit, miercuri, la Bucureşti, cu omologul ucrainean, Mikola Solski, şi au discutat din nou despre tranzitul de produse ucrainene către state terţe.

„Ministrul Petre Daea a avut, miercuri, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, o nouă întrevedere de lucru cu omologul său ucrainean, Mikola Solski. Prima întâlnire dintre cei doi omologi a avut loc la Bucureşti în data de 21 aprilie 2023. Aşa cum s-a agreat în cadrul discuţiilor anterioare, schimbul de informaţii dintre cele două părţi contribuie la o evidenţă corectă a datelor privind tranzitul cerealelor din Ucraina pe teritoriul ţării noastre[, a transmis, miercuri, Ministerul Agriculturii, într-un comunicat de presă.

„Ministrul Petre Daea l-a informat pe Mikola Solski asupra prevederilor deciziei Comisiei Europene din data de 2 mai 2023 prin care se instituie măsuri preventive excepţionale şi temporare cu privire la importurile unui număr limitat de produse din Ucraina. Măsurile vizează grâul, porumbul, rapiţa şi seminţele de floarea soarelui, originare din Ucraina”, a mai transmis ministerul.

„Noile reglementări se aplică în toate statele membre până la data de 5 iunie 2023. La rândul său, ANSVSA va continua acţiunile de verificare şi, împreună cu celelalte instituţii responsabile, va colabora pentru identificarea de noi măsuri menite să eficientizeze transportul de mărfuri”, se mai arată în comunicat.

Mai multe articole despre:
daea cereale ucraina