MENIU

Patronul clubului Bamboo, după audieri: Incendiul a pornit dintr-un spațiu care nu funcționa

<p>Incendiu din Bamboo. Două persoane mai sunt internate la Spitalul Floreasca</p>

Proprietarul clubului Bamboo, Joshua Castellano, a declarat, luni, la ieșirea din sediul Poliției Capitalei, că focul ar fi pornit dintr-un spațiu care în mod normal este închis. 

UPDATE: Joshua Castellano a părăsit sediul Poliției Capitalei, acolo unde a fost audiat de polițiști în dosarul care vizează incendiul de la clubul Bamboo.

"A pornit dintr-un spațiu care normal e închis, nu funcționa. Pe mine m-au chemat și normal că eu am văzut acolo, eu am fost acolo pe moment și am văzut... Foarte ciudat cum s-a aprins foc și cum s-a dezvoltat focul în momentul ăla. Atunci când am văzut focul, am spus să facem evacuare. S-a făcut evacuare imediată și s-a ieșit", a declarat italianul Joshua Castellano, după audieri.

Procurorii continuă astăzi ancheta în cazul incendiului de la clubul Bamboo. Zeci de persoane, angajaţi şi clienţi, au dat până acum declaraţii la sediul Poliţiei Capitalei în dosarul penal de distrugere. Reprezentanţii clubului Bamboo lansează o ipoteză şoc! Incendiul ar fi fost pus cu intenţie.

Ei dau ca suspecţi trei bărbaţi. Varianta nu este confirmată de anchetatori. De altfel, cercetarea la faţa locului bate pasul pe loc.

Anchetatorii nu pot lua probe din clubul făcut scrum deoarece structura rămasă în picioare s-ar putea prăbuşi oricând. Patru persoane sunt internate în continuare după incendiul din club. 

Avocat Bamboo: Incendiul a fost pus de persoane din afara clubului, în zona fostei săli de fitness

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, 26 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, un punct de comandă mobil, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, două spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

În total, peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste şase ore, pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul în totalitate.

 
Mai multe articole despre:
incendiu Bamboo incendiu Bamboo