MENIU

Nivel maxim de alertă în Londra! Autoritățile închid mai multe activități și cer evitarea deplasărilor

Nivel maxim de restricții antiepidemice în Londra

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord informează că autoritățile au ridicat la maximum nivelul de alertă privind restricțiile antiepidemice pentru Londra, toate cele 32 de cartiere şi City of London, şi pentru părţi ale regiunilor Essex şi Hertfordshire, din cauza exploziei noilor infectări cu Sars-Cov-2. De miercuri, cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările în afara regiunii de rezidență. 

Nivelul maxim de alertă presupune închiderea restaurantelor, barurilor, cafenelelor, hotelurilor, pensiunilor, campingurilor şi caselor de oaspeţi. De asemenea, a fost suspendată și activitatea din locurile de joacă din spaţiile închise și sălile de distracţie (cazinouri, săli de bingo, cinematografe, teatre, săli de concerte).

Întâlnirile în spațiile închise cu persoane care nu fac parte din familie sunt interzise. În spațiile deschise, precum parcuri, plaje sau zone de agrement, sunt permise adunările la care participă cel mult șase persoane. 

Autoritățile le-au cerut cetățenilor să evite călătoriile în afara regiunii de rezidenţă, cu excepţia celor necesare, precum deplasarea la locul de muncă, pentru educație sau tratament medical, notează Agerpres. 

Bilanțul epidemiei din Marea Britanie depășește 1,88 milioane de cazuri Covid-19 și 64.900 de decese.