MENIU

"Nistorescu, trecut si legaturi suspecte", un pamflet preluat de presa din Transilvania

"Nistorescu, trecut si legaturi suspecte", un pamflet preluat de presa din Transilvania

Cornel Nistorescu a debutat pe scala operei gazetăreşti din Bucureşti într-o noua producţie a operei „La Traviata", scrie ziuadecluj.ro.

În amintirea unei Românii rurale ca într-un tablou de Nicolae Grigorescu, omul reuşeşte să scuture tamburina gălăgioasă „Cotidianul" până îi sar inelele, invitând cititorii articolelor la un dans popular de origine orientală - subiecte mărginite şi paşi de gândire a la Terasa Cireşica, pornite din raţiuni arhaice de sprijin şi promovare.

„Rătăcita", cum i s-ar spune pe româneşte acestei lucrări ale lui Giuseppe Verdi, este o montare plină de provocări având la bază schimbul de paradigmă. Violetta Valéry sau Dama cu camelii, personajul literar şi muzical al celei mai cunoscute opere verdiene devine, în această nouă interpretare, Camil - felinul (o mâţă).

Doyenul gazetăriei constantineşti garantează o scenografie spectaculoasă. Ajunşi în capitală fără bani, atât Dama cu camelii cât şi Camil-felinul au început să se prostitueze. Camelia a fost floare preferată a tinerei „rătăcite" care ajunsese la frageda vârstă de optsprezece ani celebră în cea mai veche breaslă a comercializării plăcerilor intime, iar Camil a fost numele de informator al Securităţii al tânărul nostrum, artist în ale statului intimităţi.

Mai multe, pe ziuadecluj.

Mai multe articole despre:
Cotidianul Cornel Nistorescu